Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.danskslagtefjerkrae.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Mærkning og Økologi

Landemærkning
Lidt over 1/3 af det fjerkrækød, der sælges i Danmark, er produceret i andre lande. For at forbrugerne kan vide, om de køber dansk eller udenlandsk fjerkræ, blev der i 2005 vedtaget en 3-årig frivillig aftale om mærkning af fjerkræ, der er produceret i Danmark. Det skal tydeligt fremgå på pakken, at kødet er dansk. For at leve op til at være dansk skal kyllingerne være født, opvokset, slagtet og udskåret i Danmark. Kødet må ikke på noget tidspunkt have været uden for landets grænser.

Det danske Ø-mærke
Det røde Ø-mærke er et dansk kontrolmærke. Ø-mærket fortæller, at det er de danske myndigheder, der fører kontrol med de gårde og virksomheder, der sidst har forarbejdet, pakket eller mærket de økologiske fødevarer m.v. Mærket kan påsættes økologiske fødevarer fra udlandet, når de tilberedes efter import til Danmark. Påsætningen af Ø-mærket skal altid ske i Danmark, da de danske myndigheder ikke fører kontrol i andre lande.

Salmonellafri eller Campylobacterfri
Kyllinger fra nogle danske kyllingeproducenter kan være mærket: Salmonellafri eller Campylobacterfri. Salmonella og Campylobacter er de mest kendte sygdomsfremkaldende bakterier, som kan findes i kyllinger.